Meer bandbreedte door gebruik van VSDL Vectoring

19 juni 2014

Wat is VSDL Vectoring?
Vectoring is een signaal processing techniek die de ruis tussen koperen aderparen in 1 kabel kan compenseren. Informatie-uitwisseling tussen zowel de zendende als de ontvangende modems zorgt hiervoor. Verder corrigeert de inzet van de nieuwe stabilisatietechniek G.INP eventuele afwijkingen meteen op de DSL-laag. Dit heeft een gunstig effect op de te behalen bandbreedte.

De techniek VDSL Vectoring maakt het mogelijk om de snelheid van 80/8 Mbps over 1 koperpaar te leveren. Daarbij vergroot ook het marktbereik voor de snelheid van 50/5 Mbps. De Vectoring techniek wordt vooralsnog alleen toegepast op VDSL Buitenringen.

Buitenringen
VDSL wordt traditioneel geleverd vanuit de wijkcentrale (CO). De maximaal haalbare snelheid is afhankelijk van de afstand van het aan te sluiten adres tot deze wijkcentrale. Veel (zakelijke) locaties liggen te ver van de wijkcentrale om hoge bandbreedte (40Mb+) te behalen. Daarom investeert KPN volop in Buitenringen. Met Buitenringen wordt het KPN VDSL-netwerk dichterbij uw klant gebracht en kunnen meer klanten gebruikmaken van hoge bandbreedte op koper.

Tags: ,


© 2015 Promo Systems B.V.
Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Klachtenregeling
Peplink partner Erkend Stellar partner KPN één HP partner Cisco partner Microsoft partner HIP ICT waarborg
ProdaCom Promo Computers