HP veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van notebookbatterijen

In januari 2017 kondigde HP in samenwerking met verschillende overheidsinstanties een uitbreiding aan van het in juni 2016 aangekondigde wereldwijde vrijwillige veiligheidsprogramma voor terugroeping en vervanging van bepaalde notebookbatterijen. Het programma is uitgebreid en heeft nu betrekking op meer batterijen die zijn geleverd bij dezelfde notebookproducten. De batterijen kunnen oververhitten en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten.

Omdat deze batterijen brand- en verbrandingsgevaar opleveren, is het essentieel dat u de batterij opnieuw controleert, ook als u dit al hebt gedaan en te horen hebt gekregen dat dit product niet betrokken is. Als u al een vervangende batterij hebt ontvangen, bent u niet betrokken bij deze uitbreiding.

De betreffende batterijen zijn tussen maart 2013 en oktober 2016 wereldwijd geleverd bij bepaalde HP-, Compaq-, HP ProBook-, HP ENVY-, Compaq Presario- en HP Pavilion-notebooks, en/of verkocht als accessoire of als reserve, of geleverd als vervanging via Ondersteuning.

HP-veiligheidsprogramma

Klanten dienen het gebruik van betreffende batterijen onmiddellijk te staken. Klanten kunnen de notebook zonder batterij blijven gebruiken door de notebook aan te sluiten op een externe voedingsbron. De voornaamste zorg van HP is uiteraard de veiligheid van haar klanten. HP maakt proactief melding bij klanten en verstrekt gratis een vervangende batterij voor elke batterij waarvan is geverifieerd dat deze betrokken is. Voor klanten die over tien of meer batterijen beschikken die mogelijk betrokken zijn, heeft HP een proces ingesteld om de validatie en het bestelproces te vergemakkelijken.

Controleer of uw HP notebook accu risico loopt, ,